Room Escape Amsterdam

Escape room Amsterdam bezoeken is iets van de laatste jaren. Het is een hele vette trend aan het worden. Escape rooms zijn vet en helemaal niet saai! Vanaf ongeveer 2013 zie je ze steeds meer die ruimtes waar je uit moet ontsnappen. Je sluit je op in een ruimte en je dient binnen een gestelde tijd uit deze kamer te ontsnappen. Een regelrechte sensatie, want wekelijks komen er escaperooms bij. Een populair spel dus waarin je doormiddel van puzzels, aanwijzingen en verbanden, samen of alleen, je weg naar de uitgang moet zien te vinden. Natuurlijk zijn er ook in Amsterdam vele rooms te vinden.

Wat is een escape room en hoe werkt het?

Een ontsnappingskamer, dat is natuurlijk wel erg letterlijk vertaald wat een escaperoom is. Een heerlijk avondje uit in Amsterdam! Maar dan doe je wel tekort aan de creativiteit, de bijzondere plekken en de ingewikkelde real-life spellen die de makers bedacht hebben. De verhalen en situaties die bedacht worden spreken tot de verbeelding, zijn verrassend en opwindend, en zorgen voor een ultieme beleving voor menig deelnemer. De deelnemer is bijvoorbeeld een lid van de maffia die moet onderduiken in een saferoom vanwege een bankroof. Of moet een poppenmeisje bevrijden die de weg is kwijtgeraakt in het poppenhuis. Of moet je in de werkkamer van de tandarts op zoek naar instrumenten om uit de kamer te komen. De tijd die je krijgt om te ontsnappen is voor veel escaperooms 60 minuten.

escape room Amsterdam
Een escape room in Amsterdam bezoeken is zeker de moeite waard en een leuke invullen van een avondje uit.

Welke Escape room Amsterdam zijn er?

In Amsterdam zijn er aardig wat toffe escape rooms te vinden. Een volledig overzicht vind je hier.

De Top 3 in Amsterdam

Tja, een top 3 is natuurlijk moeilijk te kiezen. Zoveel mensen, zoveel wensen. Er zijn nogal wat zaken die hierin een rol spelen. Wat is de leeftijd van de deelnemer, wat is groepsgrootte, hoe spannend mag het zijn, de moeilijkheidsgraad… Tóch hebben we geprobeerd een drietal escaperooms te selecteren die erg populair zijn. Tripadvisor is hierin onze belangrijkste bron geweest. Kijk vooral naar de vele reviews van de escaperooms. Dat maakt je keuze wellicht wat makkelijker. Natuurlijk kan je ook zelf op zoek gaan naar de escaperoom waarvan jij denkt dat die past bij jou en de groep.

Sherlocked

Het decor van de Beurs van Berlage zorgt voor een bijzondere ervaring. Het verhaal speelt hier goed op in. Zowel individueel als met de groep wordt er veel van je gevraagd. Kan je een beetje acteren? Dat komt namelijk goed van pas in deze zeer goed beoordeelde escape room.

Escape World Waterlooplein

We noemen deze room omdat ook kinderen hier goed terecht kunnen. De spellen vereisen veel samenwerking en zijn origineel. De kamers zijn geweldig en de spannende muziek maakt het helemaal af.

Game Over Escaperooms

Met bijna 500 beoordelingen en 95% uitstekend beoordeeld is dit één van Amsterdams meest populaire escaperooms. De ontvangst is goed door een aardige en gezellige eigenaar. De puzzels zijn uitdagend en als je er echt niet meer uitkomt, kun je aanwijzingen krijgen. Maar dat gaat jou natuurlijk niet gebeuren!