Parkeren Schiphol

Parkeren op Schiphol? Dan heb je drie verschillende mogelijkheden. De eerste is shuttle parking, in de meeste gevallen de goedkoopste mogelijkheid. De tweede is valet parking, deze wordt als een luxere optie gezien. De derde mogelijkheid is park, sleep & fly, de meest functionele optie om je auto te parkeren.

Shuttle parking

Shuttle parking wordt het meest gebruikt om te parkeren. Bij deze mogelijkheid reserveer je online een parkeerplek op een door jou gekozen datum en eventueel tijdstip. Op deze datum rij je zelf naar de parkeergarage van de aanbieder om de auto te parkeren. Vanaf het parkeerterrein word je door een shuttlebus naar de juiste vertrekhal van je vlucht gebracht. Alle aanbieders van Shuttle Parking liggen dicht bij Schiphol airport. Tijdens je vakantie staat je auto op een veilige plek geparkeerd. Bij terugkomst staat er een shuttlebus klaar om je terug te brengen naar de parkeerplek. Je kan vanaf het parkeerterrein zelf weer snel naar huis rijden.

Valet parking

Valet parking is overgewaaid uit Amerika. Het is een wat luxere variant op het shuttle parking. Doordat het een luxere optie is, ligt de prijs van ook een stukje hoger dan bij shuttle parking. Hoe langer je parkeert, hoe kleiner het verschil in prijs tussen de verschillende opties. Je rijdt bij valet parking zelf naar de juiste vertrekhal. Er staat nu iemand voor je klaar (de chauffeur) en hij of zij neemt je auto mee. Hiervoor heb je een duidelijke tijd afgesproken. Je gaat vervolgens zelf naar het vliegtuig om je vlucht te halen en de chauffeur van de parkeergarage zorgt ervoor dat je auto netjes geparkeerd wordt op een parkeerterrein. Bij terugkomst van je vakantie staat je eigen auto weer klaar bij de juiste aankomsthal zodat je zonder tijdverlies snel naar huis kunt gaan.

Park, Sleep & Fly

Park, Sleep & Fly is een parkeermogelijkheid van enkele hotels rondom Schiphol. Deze optie is vooral handig wanneer er vroeg gevlogen moet worden. Je kan gewoon in een hotel verblijven en je auto kan tijdens je reis bij het hotel blijven staan. Een taxi zorgt dat je snel op locatie wordt gebracht, bij de juiste vertrekhal. Enkele bekende hotels welke hier aan mee doen zijn de Hilton Schiphol, NH hotel Schiphol en Ibis Hotel Schiphol.

Park, Sleep & Fly
Park, Sleep & Fly is erg handig als je voor dag en dauw op pad moet om te vliegen.

Wat kost parkeren op Schiphol?

Een gemiddelde dag parkeren rond Schiphol kost € 40,–. Naarmate je langer parkeert wordt dit goedkoper. Het is al lang niet meer zo dat parkeren Schiphol erg duur hoeft te zijn. Een aantal jaren geleden waren er nog maar weinig externe parkeerbedrijven bij Schiphol. Dankzij de toegenomen concurrentie de afgelopen jaren is ook de prijs voor een parkeerplek flink gedaald, wat natuurlijk erg voordelig is voor de reizigers in Nederland. Een nadeel voor de reizigers is dat het door het grote aanbod van parkeeraanbieders lastig is om de goedkoopste en een betrouwbare aanbieder te vinden. Daarom is het nuttig om via deze link uit te zoeken wat per situatie het voordeligst is.

Lang en Kort Parkeren; de beste mogelijkheden

Met de eigen auto naar Schiphol is de meest comfortabele manier om te parkeren bij Schiphol, maar de auto moet natuurlijk wel een geschikte parkeerplek hebben tegen een acceptabele prijs terwijl je lang weg bent.

Goedkoop Parkeren Schiphol

P4 is de goedkoopste parkeerplek op Schiphol, buiten alle andere aanbieders die je treft bij de vergelijker zoals hierboven genoemd. De verschillen tussen de parkeerhavens van de luchthaven worden in het volgende item omschreven.

Parkeren Schiphol
Parkeren dichtbij de vertrekhal is super fijn. Je hoeft dan niet ver meer te lopen naar de gate. Je reis kan snel beginnen.

P1, P3, P4 of P6. Waar parkeren op Schiphol

Schiphol biedt zelf ook verschillende mogelijkheden aan om te parkeren. De Parkeerplaatsen zijn aangeven met nummers. P1 is bedoeld om kort te parkeren. Deze kan je vooraf reserveren maar in de meeste gevallen kan je ook gewoon naar deze parkeerhaven rijden en een plekje uitzoeken. Reserveer je 24 uur van te voren, dan ben je natuurlijk wel verzekerd van een plekje en je betaalt ook nog eens iets minder. Wel aan te bevelen dus! P1 is op zeer korte afstand van de aankomst- en vertrekhal, dat maakt parkeren in deze haven aantrekkelijk. Wanneer je langer dan 48 uur je auto laat staan, betaal je meer. Kortom, deze parkeerplaats is bedoeld om mensen op te halen of weg te brengen.

Lang parkeren

P3 Lang Parkeren is een parkeerplaats die geschikt is voor degene die langer dan 3 dagen op reis gaan. Je kunt de auto overdekt of niet overdekt parkeren. Overdekt is dichterbij de luchthaven, onoverdekt is goedkoper. Beiden hebben voordelen. Een gezamenlijk voordeel is dat bij de ingang van P3 een bagage in- en uitlaadpunt is. En dat er videotoezicht is. Dat geeft toch een veilig gevoel! En met de shuttlebus ben je in 5 minuten in de vertrekhal.

P4 Basic Parking is het goedkoopste parkeerterrein op Schiphol zelf. P4 Schiphol is een onoverdekt parkeerterrein, je rijdt naar het parkeerterrein, parkeert zelf de auto en vervolgens ga je met de gratis snelbus naar de vertrekhal. De snelbus rijdt 24 uur per dag, zeven dagen in de week en vertrekt vanaf de ingang van het parkeerterrein. Bij terugkomst op Schiphol loop je Schiphol Plaza uit en stap je in bij halte A5. De prijs ligt lager dan bij P3 Lang Parkeren omdat er minder voorzieningen zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld geen servicemedewerkers aanwezig en is contact alleen mogelijk via een intercom. Ook rijdt de shuttlebus maar om het kwartier en duurt de rit met de shuttlebus naar de terminal 10 minuten.

P6 Valet Parking is de snelste manier om de auto te parkeren bij de luchthaven. Je rijdt naar de vertrekhal, overhandigt de sleutels van de auto aan de chauffeur en je kunt direct naar de balie om in te checken. Valetparking is makkelijk, snel en helemaal niet zo duur. Bij terugkomst van uw vakantie of zakenreis staat de chauffeur al op je te wachten met je auto. Je ontvangt de sleutels en kunt direct naar huis rijden.