Categorie: Weer

Weer AmsterdamHet weer in Amsterdam van vandaag, morgen en de verwachting voor de komende 14 dagen. Wij willen een zo’n nauwkeurig mogelijk beeld geven van het actuele weer en wat je kunt verwachten. Hiervoor hebben we een overzicht gemaakt van de beste weer websites. Maak een keuze voor het weer van vandaag in Amsterdam of het weer per uur. We hebben ook links toegevoegd van de neerslagradar. Verder kijken we nog naar het weer van morgen, aanstaande week en de komende 14 dagen.

Weer Amsterdam actueel

Onderstaand kan je de weersverwachting voor vandaag in Amsterdam bekijken. Ook kan je hierbij het weer per uur bekijken en de actuele buienradar. Klik op de links van de websites om direct het actuele weer te bekijken.

Weersverwachting voor morgen en de komende dagen

Amsterdam weersverwachting voor morgen en de komende week. Ook kan je hier de weersverwachting voor de komende 14 dagen bekijken. Als je plan bent om een weekendje of dagje Amsterdam te plannen is het wel zo handig als je weet welk weer het wordt!

Over de gekozen websites

Wij hebben gekozen voor goede weer websites welke met radar en satelliet het meest actuele weer weergeven. Hieronder beschrijven we kort de verschillende websites.

Weeronline

Weeronline.nl is een website van MeteoVista B.V., een Nederlands meteorologiebedrijf welke weergerelateerde diensten levert aan verschillende media. De weersverwachtingen worden geproduceerd met behulp van een eigen computerprogramma genaamd MeteoVista-GFS-MOS. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam.

Buienradar

Buienradar.nl is een Nederlandse website van RTL Nederland. Buienradar geeft doormiddel van satelliet en radar de actuele neerslag boven Nederland weer. Een weerkaart op de website geeft de locatie aan waar neerslag valt.

KNMI

KNMI staat voor Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut. Het is een wetenschappelijk instituut van de Nederlandse overheid. Het KNMI heeft zich gespecialiseerd in weerkunde, klimaatwetenschap en seismologie. Dagelijks verzorgt het KNMI-weerverwachtingen en waarschuwingen.

Weer.nl

Weer.nl is een website van MeteoGroup Nederland. Het bedrijf verzorgt het weer voor verschillende partijen waaronder RTL. MeteoGroup heeft haar hoofdkantoor in Wageningen.

Accuweather

AccuWeather is een Amerikaans bedrijf en verzorgt wereldwijde weersvoorspellingen. Het bedrijf is opgericht in 1962. AccuWeather is gevestigd in State College, Pennsylvania.

Weather

Weather.com is een website van The Weather Channel (TWC). TWC is een Amerikaans bedrijf en opgericht in 1982. Het bedrijf richt zich met haar diensten op alle bekende media zoals televisie, apps, websites en kranten.