Amsterdam met kinderen – een leuke dag uit

Amsterdam met kinderen bezoeken is een feest. Een verslag van een super leuke dag met kinderen in Amsterdam.

Er is veel te zien en te beleven in de hoofdstad van Nederland. Wij namen de som op de proef en stapten in de auto. Na een stuk te hebben gereden kwamen we in de drukte aan. Het was zaterdag en mooi weer. Deze hele dag was gratis, behalve het parkeren en het eten.

Parkeren in het centrum van Amsterdam

De parkeergarages waren gelukkig niet overvol. Groene letters met ‘vrij’ keken ons uitnodigend aan. We vonden een parkeergarage in het centrum, net achter de Heineken Experience. Hoewel de ingang van de parkeergarage vrij nauw was, lukte het goed om te parkeren.

Ik kon het niet laten een blik te werpen op de parkeerkosten. Ik keek snel weer een andere kant op. We wilden onze dag niet laten verpesten. We zeiden tegen elkaar dat we een leuke dag voor de kinderen zouden houden en ons goede humeur was weer terug. Amsterdam met kinderen bezoeken doe je tenslotte niet iedere dag. Bij het verlaten van de parkeergarage drukten we het onze kinderen op het hart dat ze dichtbij ons moesten blijven. Het was zaterdagmiddag en een drukte van belang.

Activiteiten met kinderen

Er zijn veel activiteiten met kinderen te doen in Amsterdam. Maar je hoeft eigenlijk niet eens iets te plannen om een leuke dag in Amsterdam te hebben. Er is zoveel te zien en te beleven. Neem de tram of een rondvaart. Of ga door de vele gezellige straatjes lopen. Wij deden het laatste. Eerst gingen we de brug over tegenover de Heineken Experience. We liepen recht op Uj Klaren af; de oudste speeltuin van Nederland.

Uj Klaren

Gezellige banken en leuke speeltoestellen. Om de speeltuin is een hek geplaatst. De speeltuin ligt in hartje Amsterdam aan het Weteringsplantsoen. Dit leek ons een prettige speelplek voor de kinderen.

We lazen dat de speeltuin dagelijks geopend en gesloten wordt door iemand van de gemeente. De openingstijden van Uj Klaren zijn door de weeks van 08:00 tot 20:00 en in het weekend van 09:00 tot 20:00. Het adres van Uj Klaren is 2de Waterinsplantsoen 10 te Amsterdam. De speeltuin wordt schoongehouden door vrijwilligers. De kinderen konden heerlijk spelen op speeltoestellen, wipwaps en met fietsjes. Gratis en voor niets. Vind hier een link naar Uj Klaren voor als je meer wilt weten over deze speeltuin.

Uj klaren wipwap
Uj klaren. Lekker spelen op de wipwap.

Albert Cuypmarkt Amsterdam met kinderen

Na een paar uur te hebben gespeeld in Uj Klaren (we kregen ze bijna niet meer mee), gingen we teruglopen over de brug. We wilden de gezelligheid van de Albert Cuypmarkt proeven. Wàt een gezellige markt is dat! En wat een kleurrijke stoffen, kraampjes en personen zagen we daar. De kinderen keken hun ogen uit.

Albert Cuypmarkt met kinderen
Albert Cuypmarkt met kinderen bezoeken. De kinderen keken hun ogen uit.

Met een ijsje in de hand kwamen we leuke hink-stap-sprong tegels tegen. Het beeld van André Hazes zagen we ook. En verder allemaal gezellige kramen. We liepen via een parallel gelegen straat weer terug. De markt was al bijna afgelopen. Wat zagen we daar?! Reigers in de straat. Dat was bijzonder. Ze aten visresten van een viskraam. Zóiets hadden we nog nooit gezien.

Albert Cuypmarkt reigers
Albert Cuypmarkt – reigers eten visresten van marktkramen.

Eten met kinderen in Amsterdam

We gingen nog heerlijk op een terras in de zon zitten. Vlakbij de Albert Cuypmarkt zijn veel terrasjes te vinden en als je geluk hebt dan heb je een mooi plekje in de zon te pakken. Kinderen zie je niet heel veel op de terrassen. Wij konden dan bijvoorbeeld ook geen Chocomel of Fristi krijgen voor de kinderen. Gelukkig wel appelsap en bittergarnituur. Dit ging er goed in na een hele middag spelen en wandelen. We hebben ergens anders nog meer geschreven over eten met kinderen in Amsterdam.

O ja, de parkeerkosten waren € 24,–. Wel vrij hoog, maar met drie tevreden gezichten op de achterbank de moeite waard.